Back to top

La Taca d'Oli tenyeix de groc el Teatre Bartrina

El col•lectiu republicà Taca d'Oli s'ha presentat en societat aquest dijous al vespre al Teatre Bartrina. Amb parlaments, vídeos i música, els avis i àvies republicans de Reus i voltants han exhaurit les entrades en suport als presos polítics i els exiliats.
taca d'oli al teatre bartrina

El teatre Bartrina s'ha tenyit de groc aquest dijous al vespre en l'acte de presentació de la Taca d'Oli, el col·lectiu nascut a Reus que aplega avis i àvies republicans de fins a 22 localitats del voltant com Cambrils, Tarragona, Tortosa i Vic. Una iniciativa amb arrels reusenques que dóna suport als presos polítics i als exiliats i s'ha estès arreu de Catalunya."Hem anat estenent el que fem els avis i àvies de Reus a altres pobles del voltant, som 22 i esperem que en siguin més", destaca Cori Anguera, del col·lectiu 'Avis i àvies per la Llibertat de Reus'.

El col·lectiu d'Avis i àvies per la Llibertat es reuneix cada migdia des del 7 de novembre a la plaça del Mercadal per reivindicar la llibertat dels presos polítics. Un model que s'ha copiat a altres localitats, creant així la societat de la Taca d'Oli. Un moviment que no contempla aturar-se. "Plovent, amb sol, nevant... cada dia som allí, i mai som menys d'un centenar", afegeix Anguera. "Nosaltres no ens hem de cansar mai, tot el que es vagi fent serà bo", diu Montserrat Camarasa. "A Tortosa ens reunim cada dilluns a la nit a la plaça de la República per cridar Llibertat", explica una de les membres de 'Iaios i iaies per la Llibertat de Tortosa', Marisín Chavarria.

L'acte de presentació de la Taca d'oli ha comptat amb parlaments, música i projeccions d'imatges que han emocionat el públic i han recordat les dates més assenyalades d'aquest any. Uns avis i àvies fidels, que un any més tard, segueixen escampant-se per Catalunya com una taca d'oli.