Back to top

La tarifa de l'aigua del CAT no augmentarà el 2015

L'Assemblea del Consorci d'Aigües de Tarragona aprova el pressupost per al 2015, que contempla un augment 0 en la tarifa dels consorciats

Els Ajuntaments i empreses que reben aigua del CAT no veuran incrementada la seva factura l'any vinent. El Consorci va celebrar ahir la seva assemblea general, que va servir per aprovar el pressupost del 2015. A més d'aquest increment 0 en la tarifa de l'aigua, també es preveu la inversió de 9 milions d'euros destinats, principalment, a millorar la xarxa de distribució. També es realitzaran treballs per desdoblar el tram d'un quilòmetre per salvar el Coll de Balaguer, que actualment passa per un túnel que enllaça les Terres de l'Ebre amb el Camp de Tarragona.

Des del CAT destaquen que s'ha pogut aconseguir un estalvi del 15% en el capítol del cost energètic, que suposa una cinquena part de l'estructura del pressupost. Pel que fa a les demandes d'alguns consorciats, que volien desprendre's de reserves d'aigua, les subrogaran els consorciats que volien ampliar-les. Amb la redistribució d'aquests cabals d'aigua s'aconsegueix un efecte neutre en la tarifa perquè es manté constant la dotació atorgada als consorciats.