Back to top

La taxa de la brossa pujarà, finalment, un 7% a partir del 2018

Un increment que ja reflecteixen les noves ordenances fiscals que havien de passar per sessió plenària aquest setembre però que ho faran a l'octubre per la suspensió del ple. El Partit Popular és el primer grup de l'oposició que ha manifestat que presentarà al·legacions.
Un contenidor soterrat a Cambrils

Les ordenances fiscals de Cambrils pel 2018 ja reflecteixen la variació en la taxa de la recollida d'escombraries, fruit de la renovació del conveni amb l'empresa comarcal Secomsa. Una renovació que va aprovar l'equip de govern en solitari. Concretament, l'increment serà d'un 7%, segons ha confirmat l'Ajuntament. D'aquesta manera es confirma la conseqüència que ja es va debatre al ple de febrer, i que l'equip de govern encara no ha admès de manera pública.

L'aprovació inicial de les noves ordenances fiscals havia de passar pel ple d'aquest setembre, que ha estat suspès per decisió de l'equip de govern. S'espera que sigui a la sessió de l'octubre quan es presenti, per tant, a la ciutadania.

D'altra banda, el Partit Popular és el primer dels grups que conformen l'oposició que ja ha manifestat que presentarà al·legacions. "Nosaltres vam estudiar els números i entre un conveni i l'altre hi havia una diferència d'un 14%. Finalment sembla que s'ha optat per una fórmula d'incrementar només un 7% i la resta molt ens temem que sortirà per la via dels impostos", ha assenyalat el portaveu dels populars a Cambrils, David Chatelain.

A més de la taxa de les escombraries, les ordenances fiscals inclouen altres punts calents, com l'IBI, que ja s'ha convertit en una de les principals reivindicacions dels veïns a nivell municipal. En aquest sentit, el grup de Ciutadans ha demanat rebaixar-ho.

Paraules clau:

Notícies relacionades