Back to top

La taxa de risc de pobresa a Reus se situa al voltant del 20% de la població

ELIZABETH LÓPEZ

La taxa de risc de pobresa a Reus se situa al voltant del 20% de la població, una dada que s’equipara a la mitjana estatal. Així ho constata l’observatori social de les persones grans elaborat per comissions obreres. Tot i així, la població major de 65 anys ha reduït el percentatge de risc de pobresa situant-se ara en més del 5%. Aquesta baixada ve donada per l’increment de la pobresa en el conjunt de la ciutadania

A Tarragona hi ha 160.000 pensionistes amb una pensió mitjana de 857 euros. Les persones vídues representen 39.000 i aquestes cobren de mitjana uns 600 euros. El sindicat alerta de la dificultat de la situació tenint en compte que sovint el col•lectiu de la gent gran ha de recolzar econòmicament amb les seves pensions a tota la família.

CCOO també ha alertat de les dificultats per la gent gran aconseguir una plaça en una residència pública a Reus a diferència de les facilitats d’accés a la privada.

Pel que fa a la pobresa energètica el sindicat manifesta que causa 7.000 morts prematures l’any entre el col•lectiu de la gent gran. Per tot plegat, demana al govern de l’Estat que redueixi l’IVA de la factura de la llum i del gas del 21% al 10% i que impulsin la creació de llocs de treball.