Back to top

La UMIRC tanca el 2020 amb un 30% menys de casos mediats

Repassem les dades més importants de la la Unitat de Mediació i Resolució de Conflictes de la Guàrdia Urbana coincidint amb el Dia Internacional de la Mediació que se celebra aquest dijous 21 de gener.

Després d'una dècada solucionant i mediant conflictes de manera extrajudicial, la Unitat de Mediació i Resolució de Conflictes de la Guàrdia Urbana tanca l'any 2020 amb 148 casos. Una xifra inferior respecte al 2019 on es van arribar a mediar 218 conflictes. 

Una seixantena de casos solucionats

Dels 148 casos, més de la meitat estan relacionats amb problemes veïnals i de convivència comunitària. Amb xifres més concretes, una seixantena de casos s'han solucionat; és a dir, han arribat a un acord entre les diferents bandes. La resta de casos segueixen en procés de seguiment i de supervisió per part de la Guàrdia Urbana. Només 5 dels casos no s'han pogut solucionar.

La UMIRC s'adapta a la pandèmia

La pandèmia ha estat la principal causant d'aquesta disminució de casos mediats. El fet és que la unitat s'ha hagut de readaptar i apostar per una resolució de conflictes a distància. La regidora de Seguretat Ciutadana a l'Ajuntament de Reus, Dolors Vázquez, detalla que s'han pres mesures anti-covid com el desplaçament dels mediadors o les trucades telefòniques.

Incorporació de nous mediadors

Malgrat tot, la unitat està ampliant el nombre de mediadors. De moment, ja en són 4 i en breus, se n'hi sumarà un cinquè. De cara al futur, la previsió és incorporar-ne de nous amb el propòsit d'enfortir la unitat.

Paraules clau:

Notícies relacionades