Back to top

La Unió de botiguers de Cambrils lluita contra la por

Cambrils lluita contra la por i la disminució de turisme que ha generat l'atac terrorista de dijous passat. La Unió de botiguers del municipi ha iniciat una campanya encapçalada pel lema 'I love Cambrils' que culminarà aquest cap de setmana a la fira de rebaixes del Passeig Marítim.
La Unió de botiguers de Cambrils lluita contra la por

Gairebé una setmana després de l'atac terrorista, Cambrils intenta tornar a la normalitat i ho fa des del positivisme. La ciutadania s'ha mostrat unida des del primer moment i davant el canvi de rutina que va suposar l'atac, s'ha encomanat al lema 'I love Cambrils' per fer reflotar la ciutat. De fet, l'eslògan, impulsat per la Unió de Botiguers del municipi, s'ha convertit en el lema del carrer. "És una iniciativa que ha sortit quasi de forma espontània i indica que no tenim por i que hem de seguir endavant. Bàsicament és això, per donar suport al turisme i continuar amb la normalitat que hem tingut fins ara", explica Guillermo Roquet, un botiguer de la zona.

La iniciativa va sorgir just després de l'atemptat, quan un soci de la unió de botiguers va proposar comprar un centenar de globus i estampar-los, manualment, amb la frase 'I love Cambrils'. La proposta va ser molt ben rebuda entre la resta de comerciants i el dia d'avui, els establiments de la Unió de Botiguers de Cambrils llueixen cartells amb l'eslògan. L'objectiu, fugir de la por i creure en la força del poble per tornar a omplir el municipi. La Raquel García, una botiguera de Cambrils, explica que "el perill en si ja ha passat. Podem fer vida normal, es pot continuar comprant i els botiguers no tenim la culpa del que ha passat. Volem que puguin comprar realment i tornar a omplir Cambrils".


Perquè si a algú ha afectat l'atemptat, ha estat als comerciants de la zona, que han vist com les vendes i els ingressos dels seus establiments disminuïen considerablement. De fet, avui, gairebé una setmana després de l'atac, els carrers del port de Cambrils semblen haver posat punt final a la temporada estiuenca." La gent ha marxat. Ara a les 11 està tot mort. Abans, d'11 a 12 es venia molt perquè la gent tornava de menjar un gelat i comprava un o dos rellotges i alguna cosa més. Però ara no, ara marxen a casa", raona la Yana Katunina, una botiguera del municipi.

Per tal de reactivar el municipi i recuperar la vitalitat de setmanes anteriors, la Unió de Botiguers de Cambrils es plantarà aquest cap de setmana a la fira de rebaixes que se celebrarà al Passeig Marítim de la ciutat. Allí, mostraran una pancarta en què es podrà llegir el lema de la iniciativa, 'I love Cambrils'. L'ocasió també s'aprofitarà per repartir globus i pins amb el mateix eslògan. D'aquesta forma, pretenen difondre la imatge de Cambrils com un poble unit vers la dificultat, com un poble que vol tornar a la normalitat com més aviat millor.

Paraules clau: