Back to top

La URV organitza a Reus el cicle La ciència del vi

Les xerrades aniran acompanyades del tast de dos vins de la DOQ Priorat
noticies

Quin paper tenia el vi a l'antiguitat? Sempre s'ha elaborat de la mateixa manera? Quins mites existeixen sobre el vi i la salut i quins són reals? Les respostes a totes aquestes preguntes es donen al cicle La Ciència del Vi, una sèrie de xerrades que organitza la URV a cal Massó.

A cada sessió es fa el tast de dos vins de la DOQ Priorat, que col·labora amb el cicle. La primera de les xerrades l'ha impartit Jordi Diloli, investigador del grup de recerca GRESEPIA, del Departament d’Història i Història de l’Art, i tractarà sobre el vi a l’antiguitat.

L’objectiu del projecte és apropar el coneixement científic a la societat d’una manera divulgativa i propera, i fer-ho a través del vi com a element transversal i des de diferents perspectives.

Per aquest motiu hi participen investigadores i investigadors de diferents àmbits de la recerca que es fa a la Universitat i també s’hi han involucrat els estudiants d’Enologia, així com els responsables dels cellers que hi participen, que donaran a conèixer el seu projecte.

Sessions gratuïtes amb inscripció prèvia

vi

Les sessions es faran de març a desembre, el tercer dimecres de cada mes a les 19h –excepte els mesos d’agost i setembre- i per assistir a les xerrades, que són gratuïtes, cal inscriure-s’hi prèviament al correu electrònic comciencia@urv.cat.

Aquesta iniciativa, que es va fer durant el 2019 a Tarragona, està organitzada per la Unitat de Comunicació de la Ciència de la URV en col·laboració amb la Facultat d’Enologia, la DOQ Priorat i compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i de l’Agència de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus, Reus Promoció, que té per objectiu potenciar els productes gastronòmics de qualitat, entre els quals es troben els vins de proximitat.

Calendari de sessions

  • 04 de març El vi a l’antiguitat. De regal diplomàtic a producte social. A càrrec de Jordi Diloli, del Departament d’Història i Història de l’Art (URV)
  • 18 de març El vi i la salut: mites i realitats. A càrrec d’Anna Borrull, del Departament de Bioquímica i Biotecnologia (URV)
  • 15 d’abril Les catedrals del vi. A càrrec de David Moreno, de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura i de Ramon Arnabat, del Departament d’Història i Història de l’Art (URV)
  • 20 de maig De la vinya al celler. A càrrec d’Assumpta Mateos, del Departament de Bioquímica i Biotecnologia (URV)
  • 17 de juny L’enocomunicació. Seduir, vendre i fidelitzar. A càrrec de Ruth Troyano, periodista i autora de la col·lecció Retrats de Vi (URV)
  • 8 de juliol Vins i maridatges. A càrrec de Francesc Lladó, xef i docent a la URV
  • 21 d’octubre El màrqueting del vi. A càrrec de Jaume Gené, del Departament de Gestió d’Empreses (URV)
  • 18 de novembre El vi, un plaer per als sentits. A càrrec de Toni Sánchez, químic, enòleg i docent a la URV
  • 16 de desembre Què hem heretat de grecs i romans? A càrrec de Joaquín Ruiz de Arbulo, del Departament d’Història i Història de l’Art de la URV

Paraules clau:

Notícies relacionades