Back to top

La URV treballa en un dispositiu per a la detecció ràpida de la COVID-19

Es preveu disposar d’una prova serològica abans de tres mesos, que en menys de 15 minuts permetrà diferenciar entre els pacients que tinguin el virus i els qui ja hagin passat la malaltia
noticies

Al grup de recerca Interfibio, del Departament d’Enginyeria Química de la URV, treballen des de fa setmanes en un dispositiu per a la detecció ràpida de la COVID-19. El projecte, liderat per Ciara O’Sullivan, preveu haver desenvolupat abans de tres mesos una prova serològica econòmica, ràpida i fàcil d’utilitzar per a la detecció de la malaltia, que a més pugui diferenciar entre aquells pacients que tinguin el virus i els que ja l’hagin passat.

Aquesta prova consistirà en un dispositiu de flux lateral únic que només requereix una gota de sang obtinguda a través d’una punció del dit (com una prova de sucre per a persones diabètiques) i que donarà el resultat en menys de 15 minuts. A més, l’assaig en el què s’està treballant elimina la possibilitat de falsos negatius.

El dispositiu és més ràpid, econòmic i fàcil d’utilitzar que els que es fan servir fins ara.

El dispositiu que està desenvolupant el grup investigador de la URV garantirà un cost de materials d’aproximadament un euro i serà fàcil i ràpid d’utilitzar per qualsevol persona, ja que no precisa de material addicional o infraestructura de laboratori.

Un cop s’hagi desenvolupat el prototip es procedirà a la seva validació en diversos hospitals ubicats en diferents comunitats autònomes, entre els quals hi ha l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa; l’Institut d’Investigació Sanitària Galicia Sur Hospital Álvaro Cunqueiro, l’Hospital Clínic Universistari de València i l’Institut d’Investigació Sanitària OSI Donostialea.

Un cop passat el període de validació començarà la seva producció a escala industrial.

El desenvolupament d’aquest dispositiu de diagnòstic rep finanançament de l’Institut de Salut Carlos III mitjançant el Fons COVID-19 per impulsar projectes que millorin a curt termini el coneixement del virus i gestió de la malaltia.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades