Back to top

La velocitat de transmissió de la Covid-19 es dispara a Reus

La incidència del coronavirus a la capital del Baix Camp s’ha multiplicat en les darreres jornades. L’índex de rebrot ja supera els 350 punts i l'Rt, que fa referència a la velocitat de transmissió, suma xifres de rècord arribant als 1,94.

En pocs dies la situació pandèmica a Reus ha empitjorat extraordinàriament, segons les dades del departament de Salut. Tot i que els ingressats a l’Hospital Sant Joan són una trentena, lluny de la cinquantena del rebrot de la tardor, l’índex de rebrot i l’Rt estan disparats, sobretot aquest darrer índex. 

El ritme de contagis a punt de descontrolar-se

L'Rt, la xifra que fa referència a la velocitat de transmissió, en poc més d’una setmana s’ha triplicat. A Reus es va arribar a 0,61, una dada molt positiva que anunciava una reducció dels casos a futur. Aquest diumenge s’ha arribat a 1,94. Una xifra de rècord que implica que la situació pandèmica a la ciutat durant les properes setmanes pot descontrolar-se. Segons l’índex, cada 100 positius en contagien 194, pràcticament el doble.

L’índex de rebrot tampoc es frena. Després d’haver arribat als 131 punts, ben a prop de pa xifra dels 100 que marca un risc alt, en una setmana shan superat els 350. Aquest diumenge la xifra es troba en 363 punts

A Catalunya l’índex de rebrot es troba en 354 i l’Rt en 1,53. A tot el país hi ha hagut un increment notable de la incidència del virus.

Paraules clau:

Notícies relacionades