Back to top

La vermella, la reina de les roses

Sant Jordi no només són llibres, sinó que també són roses. La tradicional, la vermella, comparteix protagonisme aquest any amb una campanya iniciada per Òmnium Cultural que demana que se'n comprin de grogues en senyal de suport als presos polítics.
La rosa vermella la reina de les roses

Blanques, blaves, grogues, blaugranes, petites, grans, roses amb Sant Jordi, la princesa o el Drac. Flors de tots tipus i per tots els gustos. Els preus també varien des dels 3 i mig al 7. El bon temps i que la Diada sigui en dia laborable ha animat les vendes. Segons les floristes van a bon ritme i estimen que se'n vendran moltes més respecte l'any passat.

La Laura Hernández és florista i ha explicat que "de moment bastant bé, hi ha molta gent, hi ha afluència... molt maco. El dia també acompanya"

La Maite Torrente també té una parada a la plaça per la diada i comenta que "de moment bé, els matins són diferents perquè hi ha molts nens que venen amb l'escola a veure-ho però de moment bé. La veritat és que el temps també acompanya, fa molt bon dia, així que esperem que anirà bé".

La rosa groga i reivindicativa ha estat una de les protagonistes d'aquesta jornada cultural. La Gina Castellano "he comprat aquesta perquè la trobo super maca, amb els colors de la bandera catalana. Per mi avui és un dels dies més macos de l'any perquè es demostra molt d'amor cap a tothom i he comprat aquesta rosa pels colors que representa, sobretot amb tot el que està passant políticament. És una mica personal i me l'emportaré cap a casa".

La Mercè Garcia ha afegit que "la rosa sempre me la regala el meu marit, la vermella, i jo li compro un llibre però aquest any hi haurà llibre i rosa. Perquè es necessita ser solidari, i ha de ser la groga, i com més ho prohibeixin més groc. Per trons, els nostres".

Ara bé, la rosa més venuda la vermella. La tradició mana així com la celebració dels anys d'amor. Entre els que avui han comprat roses, també n'hi havia que ho feien per primera vegada com aquesta veïna de Badajoz, que ha vingut a visitar la família i ha viscut el seu primer Sant Jordi.

Regina Nogales explica que "Doncs jo he vingut de visita i he vist tot això i m'estic quedant parada." El refrany diu que una flor no fa estiu, la rosa sí que ho fa per Sant Jordi.