Back to top

La xarxa Tarragona, Reus i Valls, clau per al futur de Catalunya

Analitzar la viabilitat econòmica de les ciutats mitjanes com és el cas de Reus o Tarragona. Aquest ha estat el tema escollit per a la 23a edició de la Jornada d'Economistes que organitza anualment la seu del Col·legi d'Economistes de Catalunya a Tarragona.
La xarxa Tarragona, Reus i Valls, clau per al futur de Catalunya

Quin és el futur econòmic de les ciutats mitjanes com Reus, Tarragona o Valls? Aquesta ha estat la qüestió principal que han intentat respondre el conjunt de ponents que s'han traslladat fins a Tarragona en la 23a Jornada d'Economistes.

Una trobada que ha començat amb una conferència sobre el futur d'aquestes ciutats en l'entorn d'aquelles altres que generen aglomeració, com és el cas de Barcelona. Segons els ponents, aquest futur es basa en una estratègia d'actuació col·lectiva. I la xarxa Tarragona, Reus i Valls la consideren clau per al futur de Catalunya.

"Catalunya se'n sortirà no si creix al voltant d'una gran metròpolis, sinó en la mesura en què es verifiqui la Catalunya ciutat. I per tant, quin és el joc, quina és la xarxa que conformen aquest conjunt de ciutats? Doncs jo diria que el potencial de Catalunya està en mans d'aquesta xarxa de ciutats mitjanes com ara Tarragona, Reus i Valls", assegura Jordi Angusto, economista i assessor de la Vicepresidència i de la Conselleria d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya.

La jornada ha continuat amb una taula rodona on s'han abordat els factors que orientaran i condicionaran el futur d'aquestes ciutats mitjanes, on s'ha recalcat que el futur del Camp de Tarragona passa per trencar amb una visió local i pensar en clau metropolitana.

Una jornada on s'ha acabat parlant dels plans urbanístics, els quals han de respondre a les necessitats del territori, al mateix temps que han de gaudir d'una lectura global i de col·laboració.

Paraules clau: