Back to top

L'Accents continua amb Pep Gimeno ‘Botifarra’ i el projecte ‘Càntut’

El festival Accents de pop, rock i folk en català dels Països Catalans, que organitza Empenta Cultural, continua el cap de setmana amb dues propostes al Teatre Bartrina: el concert del cantaor valencià Pep Gimeno Botifarra el dissabte a les 21 h i el concert de Carles Sanjopex i Carles Belda presentant el disc ‘Càntut’ el diumenge a les 19 h.
L'Accents continua amb Pep Gimeno ‘Botifarra’ i el projecte ‘Càntut’

Pep Gimeno ‘Botifarra’

Nascut a la ciutat de Xàtiva un 21 de març de 1960 amb el nom de Josep Gimeno Montell, Pep Gimeno ‘Botifarra’ és un d’aquests personatges que apareixen una vegada cada cent anys. Autèntic ídol per als amants de la música tradicional, els seus seguidors ja són legió i els elogis van caient-li de totes bandes, un darrere de l’altre: magnetisme, autenticitat, carisma innat, naturalitat, espontaneïtat... Aquestes són les virtuts que adornen “Botifarra”, i que l'han convertit en un dels millors cantaors valencians de l'últim quart del segle XX i principi del XXI.

Acompanyat de la seva rondalla, aquest espectacle serà una succesió de jotes, fandangos, cants de batre, havaneres, malaguenyes, granaïnes, romanços… I tot això amanit amb les divertides explicacions, anècdotes i dites populars que “Botifarra” coneix tan bé.

 

Belda & Sanjosex presenten ‘Càntut’

Des de la Bisbal d'Empordà, Carles Sanjosé -ànima de Sanjosex- s'ha aliat amb l'acordionista diatònic sabadellenc Carles Belda (Pomada, Mesclat, el Conjunt Badabadoc...) i han esdevingut els principals ambaixadors del projecte Càntut. Cançons i músiques dels avis. Tots dos han escollit una quinzena llarg de perles entre el miler que es recullen al cançoner www.cantut.cat.

Amb aquesta matèria primera han enrolat en l'aventura dos osonencs: la violinista Coloma Bertran (Les Violines, Orquestra de Cambra Terrassa 48...) i el multiinstrumentista Jordi Casadesús (La iaia, Núria Graham...), amb qui han portat les to nades a una nova dimensió, sempre amb un peu aferrat a la tradició i l'altre jugant amb l'avantguarda. El projecte ha rebut el premi Teresa Rebull a la millor producció musical en cultura popular i tradicional, convocat per la Generalitat de Catalunya i la Fira Mediterrània de Manresa i ha girat per la major part dels festivals i programacions d’arreu dels Països Catalans.