Back to top

L'actitud d'ERC amb ARA Reus podria forçar un govern a set

Esquerra Republicana no vol pactar amb ARA Reus i l'alcalde investit, Carles Pellicer, no descarta un govern a set perquè la ciutat no es paralitzi.
Els set regidors de Junts per Reus

Les negociacions per confeccionar un govern a Reus continuen avançant molt a poc a poc. Un dels motius és que Esquerra Republicana no vol pactar de cap de les maneres amb ARA Reus. Carles Pellicer sempre ha optat per signar un acord entre les tres formacions polítiques: els republicans, els municipalistes i Junts per Reus. L'alcalde no descarta un govern a set perquè la ciutat no es paralitzi. 

Esquerra, de la seva banda, sempre va prioritzar un govern amb Junts i la CUP. I com a segona opció plantejava un acord amb socialistes i cupaires. Però en les seves travesses mai ha entrat un pacte amb ARA Reus, i els de Dani Rubio són una de les apostes clares de Pellicer. Davant la negativa, fonts properes a Junts per Reus asseguren que l'alcalde investit no descarta tirar endavant, de moment, amb un govern a set.

La idea és no aturar la ciutat davant unes negociacions que podrien allargar-se en el temps. Pellicer ja té experiència en governs en minoria, i tot i que sempre ha dit que aquest tercer mandat volia sumar una majoria clara per impulsar els projectes sense dependre constantment dels vist-i-plau de la oposició, la fórmula del govern a set és sobre la taula davant la intransigència dels republicans. La porta per governar amb la CUP i Esquerra no està tancada, però de totes maneres, les converses podrien durar setmanes.