Back to top

L'advocat del Consell rector: "Només eren pagesos"

Fins ara no havia declarat cap dels membres d'aquest òrgan de la Cooperativa de Cambrils. La seva defensa reitera que no dirigien la gestió de l'entitat i per tant, segons considera, no hi troba cap indici penal
Els jutjats de Reus

Torn per al president de la Cooperativa de Cambrils, Jaume Baiges, en les declaracions de les diligències prèvies del judici que segueix el cas de l'entitat. Baiges ha declarat conjuntament amb dos membres més del Consell rector, Xavier Mas i Josep Maria Domingo.

Segons el seu advocat, Javier Prieto, no hi ha cap indici punitiu en els membres del Consell rector perquè, tal com defensa, es dedicaven únicament a la pagesia i cal distingir-los dels responsables d'inspecció de l'entitat, entre els quals ha citat l'ex-director, Josep Maria Siuró, la Generalitat i l'Associació de Seccions de Crèdit. "Cal distingir entre els òrgans de control i d'inspecció i el Consell rector, que són pagesos i no treballen a les oficines", ha defensat Prieto. "El que va ocórrer va ser una manca de tresoreria que no permetia retirar els diners però jo no hi trobo cap indici delictiu".

Respecte les declaracions de l'ex-director general de la Cooperativa, Josep Maria Siuró, de fa deu dies, l'advocat del Consell rector ha manifestat que permeten preveure que hi ha patrimoni suficient per afrontar tot el deute adquirit i ha reiterat en què era la persona que portava el control de la gestió i en qui els membre del Consell hi confiaven. "Era la persona amb més antiguitat a la Cooperativa i segons ell es poden assumir les obligacions que es van contreure", ha afirmat Prieto. "Que la gestió sigui discutible, d'acord, però d'aquí a parlar de delicte hi ha un abisme".

Les declaracions acaben el pròxim 7 de febrer, amb quatre membres més del Consell rector. A partir d'aquest punt, els passos a seguir són la presentació formal de l'escrit per part de l'acusació i, posteriorment, la celebració del judici que ha de donar com a resultat una sentència determinada.

Paraules clau:

Notícies relacionades