Back to top

L'aiguardent, una passió en ebullició

Fer un bon aiguardent no és qüestió de traça sinó d'ànima. Així ho afirma Joan Carbó, enòleg i agrònom que ha desgranat els secrets sobre com fer un bon licor en un curs a la Cambra de Comerç de Reus
Aiguardent

Reus, París, Londres és un lema que anys enrere definia el poder de la capital del Baix Camp a l'hora de determinar el preu de l'aiguardent des de la llotja. Actualment però, ha quedat desfasat, però no la passió per les begudes espirituoses. És per aquest motiu que la Cambra de Comerç de Reus ha organitzat per segon cop un taller sobre elaboració de licors. Per fer un bon aiguardent, hi ha moltes variables com els ingredients o el temps de destil·lació que influeixen en el producte final.  

Alguns dels assistents al curs són professionals del sector, mentre que d'altres són amants d'aquest tipus de begudes. Un exemple de les dues opcions és la família de Colmados Baró, que aprofitant que un d'ells fa aiguardent de nous verdes, s'han apuntat al taller per aprendre més sobre les possibilitats d'aquest licor.

D'altra banda, existeix un manifest de la Sobretaula que pretén crear una consciència per recuperar la cultura de l'aiguardent. En aquests moments, és legal destil·lar licors de forma casolana, però no està permès comercialitzar-los posteriorment.