Back to top

L'Ajuntament accepta 2 dels 3,2 milions del deute per l'Hospital Lleuger

Una decisió que no ha estat acceptada per la majoria de l'oposició, que hi veu una renuncia, ja que el total amb interessos puja fins als 3,2 milions d'euros. L'equip de govern ha justificat el punt assegurant que mai hi hagut un acord formal per la quantitat restant.
L'edifici de l'Ajuntament de Cambrils

Proposta de resolució parcial al deute de l'Hospital Lleuger de Cambrils. L'Ajuntament ha acceptat una addenda complementària, per part de la Generalitat, per valor de 2 milions d'euros, amb l'objectiu de finançar les obres d'ampliació de l'equipament. Una quantitat que no cobreix la part dels interessos que s'havia acordat demanar per l'avançament de diners realitzat pel consistori al 2006, i que representa 1,2 milions d'euros més.

Una proposta que ha estat criticada pels grups de l'oposició, que acusen l'equip de govern de renunciar al cobrament del interessos. "Una de les clàusules diu que amb aquest pagament es finalitza qualsevol altre pagament reconegut", remarca el portaveu del PP a l'Ajuntament de Cambrils, David Chatelain.

D'altra banda, els grups de l'Assemblea de Cambrils i de Ciutadans es mostren sorpresos per la manca d'entesa, diuen, entre governs representats pels mateixos partits polítics. "S'hagués pogut aprofitar aquesta connivència política per incloure aquest deute", assenyala el portaveu de l'Assemblea de Cambrils, Iván Sanz.

Per la seva part, l'equip de govern manifesta que la decisió no implica que no es pugui continuar les negociacions amb el Departament de Salut matisa que l'acord pel pagament dels interessos no es va arribar a realitzar mai de manera formal amb la Generalitat.

La partida dels dos milions d'euros ja estava prevista als pressupostos de la Generalitat per aquest 2017. Des de l'equip de remarquen que és la primera vegada que un document pressupostari de l'Administració superior catalana reflecteix el pagament de les obres de l'Hospital Lleuger de Cambrils. En aquest cas, només d'una part dels 3,2 milions d'euros del deute total.