Back to top

L'Ajuntament anuncia 4,5 milions per reactivar l'economia

Han presentat un Pla Econòmic i Social per fer front a la crisi de la pandèmia, tot i que el detall es coneixerà al llarg dela setmana.
Ajuntament de Reus.

El saló de plens de l’Ajuntament de Reus ha escenificat la presentació del Pla de Reactivació Econòmic i Social de la ciutat. Amb la presència de 10 representants dels grups polítics, però també del sector econòmic i dels sindicats,  han defensat una injecció de 4,5 milions d’euros que busquen donar resposta a les creixents necessitats alimentàries i de pobresa energètica, però també la de reactivar empreses i pimes.

El batlle, Carles Pellicer, ha destacat "el consens polític aconseguit, així com el suport rebut amb sindicats, agents econòmics i la URV".

Foment de la contractació 

Tot i que el detall del pla es descobrirà al llarg de la setmana, la vicealcaldessa Noemí Llauradó ha destacat els grans eixos que passen per garantir els subministraments bàsics de les persones, però també amb la mirada posada en empresaris i la cultura. Així, Llauradó ha defensat algunes línies estratègiques com "un pla de xoc alimentari, la rehabilitació d'habitatges, així com el foment de la contractació i les ajudes a empreses i autònoms".

D'altra banda també han defensat la promoció dels locals buits que es troben a la ciutat, així com la creació de cooperatives, sobretot en l'àmbit sanitari, i l'aposta per la cultura.

Suport del agents del territori

La compareixença ha comptat amb la participació dels sindicats de la UGT i CCOO, així com el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just i representants de la Universitat Rovira i Virgili. 

Des del consistori han assegurat que la crisi de la pandèmia és diferent a la del 2008, però consideren que estan més preparats per fer-hi front. Per això, han defensat que són les administracions les que han d’esforçar-se per aportar ajudes.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades