Back to top

L'Ajuntament de Cambrils espera la renúncia legal de Mas per establir una alternativa al FIMC

Mas, va ser detingut pels Mossos d'Esquadra a principis de juny, acusat d'haver estafat més de 200 milions d'euros. Ara es troba en llibertat sota investigació, a l'espera de ser citat pel jutge
L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor de Cultura, Lluís Abella

Mantenir el Festival Internacional de Música de Cambrils. Aquest és l'objectiu principal en què es concentra l'equip de govern després de la detenció del promotor de l'esdeveniment, Antoni Mas, per haver estafat més de 200 milions d'euros a grans i petits inversors.

Segons ha explicat el regidor de Cultura del consistori cambrilenc, Lluís Abella, Mas el va trucar la setmana passada, la mateixa en quès es va produir la detenció, per explicar que es trobava "en una situació personal difícil i que el festival estava en perill". Abella defensa haver-se assabentat de la notícia per la premsa i s'ha mostrat molt sorprès amb la detenció de Mas, que va començar a col·laborar amb el Festival de Música al 2012 i l'ha organitzat durant les tres darreres edicions. "Quan era regidor d'Esports me'l vaig trobar a la platja i em va dir que feia balls de saló i fins a aquest dia penso que aquest home ha fet un servei molt important a Cambrils en uns anys que, econòmicament aquest festival hauria desaparegut", ha assenyalat el regidor.

Ara mateix l'equip de govern assegura trobar-se a l'espera de la renúncia formal de Mas com a promotor del Festival per tal de poder actuar més enllà de la recerca d'alternatives. En cas que aquesta no es faci efectiva en els pròxims dies, el consistori manifesta estar disposat a trencar el contracte, fet que no implica cap penalització econòmica per a l'ens municipal.

Tampoc descartarien demanar responsabilitats legals. "Si ell ha causat un dany i perjudici al Festival perquè no s'acaba podent fer, aquí hi ha l'opció d'estudiar si s'ha de demanar una responsabilitat legal", ha reiterat Abella.

A més del Festival Internacional de Música de Cambrils, Antoni Mas organitzava a través de PubliOlimpia el festival de ball de saló de Cambrils, on l'Ajuntament hi aporta 45.000 euros a l'organització per edició, i també d'altres municipis com ara Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Salou i Platja d'Aro, entre d'altres.

L'Ajuntament ha suspès, de moment, la venda d'entrades pel festival i afirma que, en cas de no celebrar-se, no hi haurà cap problema en el reemborsament dels diners.

Paraules clau:

Notícies relacionades