Back to top

L'Ajuntament estudia prohibir anar sense samarreta a l'interior del nucli

La decisió prové d'una moció presentada pel Partit Popular a l'estiu del 2016 i que va ser aprovada al ple del consistori. El portaveu de la formació insisteix en què no es tracta d'una normativa de caràcter coercitiu sinó preventiu
Un home caminant sense samarreta pel passeig marítim de Cambrils

La polèmica de la vestimenta a la Costa Daurada arriba ara a Cambrils. L'equip de govern està treballant per a incloure una normativa a l'ordenança municipal de convivència ciutadana que prohibeixi anar pels carrers del centre del poble i entrar als edificis públics sense samarreta.

La idea prové d'una moció que va presentar el grup del Partit Popular a l'estiu del 2016 i que va ser aprovada pel ple de l'Ajuntament. Des de la formació, asseguren no haver rebut encara cap detall tècnic per part de l'equip de govern que, per la seva part, confirmen que encara estan treballant en la redacció de la norma i que ho fan sense cap termini concret.

Des del Partit Popular insisteixen en dotar la modificació d'un caràcter preventiu i no coercitiu. "No estem pensant tant en mesures coercitives, per a sancionar a la persona que no porta samarreta, sinó més d'advertiment, per tal que considerin posar-se la roba", explica el portaveu del grup municipal del PP a Cambrils, David Chatelain.

Aquesta és una normativa que s'ha fet molt popular en els darrers anys a diversos municipis de la Costa Daurada. Per exemple, Salou va incorporar al 2010 la prohibició de "no vestir adequadament" als espais públics de la localitat, tot i que no ha arribat a aplicar cap sanció.