Back to top

L'Ajuntament i l'Obra Social La Caixa renoven els ajuts per a infants i gent gran

L'ajuntament i l'Obra Social "La Caixa" renoven un any més els convenis d'ajuts a diversos programes destinats a la infància i a la gent gran. L'aportació s'utilitza sobretot per facilitar l'escola bressol a famílies en situació vulnerabilitat però també inclou un programa de menjar a domicili o de localització personal per a persones d'avançada edat.
L'Ajuntament i l'Obra Social La Caixa renoven els ajuts per infants i gent gran

Els programes LOPE de localització personal, "Menjar a domicili" o "T'ajudem a créixer" tindran continuïtat un any més gràcies al conveni signat entre l'Ajuntament de Reus i l'Obra Social La Caixa. L'aportació és de 40.000 euros i es destinaran principalment en ajuts per a l'escola bressol a famílies en situació de vulnerabilitat.

Montserrat Jiménez és beneficiària de l'ajut i explica que "el fet de poder optar aquesta ajuda a mi m'ha beneficiat perquè he pogut conciliar la vida laboral amb la vida familiar. El fet de poder deixar la nena a l'escola bressol m'ha permès poder continuar desenvolupant la meva feina".

El curs passat prop de 30 infants es van beneficiar d'aquesta aportació. L'objectiu és facilitar la matrícula de la llar d'infants a famílies monoparentals, en casos de nens i nenes amb necessitats educatives especials o en situació de risc social. Aquestes subvencions es concedeixen paral·lelament a les ajudes que el consistori posa a disposició de la ciutadania per a les escoles bressol municipals.

Montserrat Vilella és regidora de Benestar Social de l'ajuntament de Reus i explica que "són circumstàncies familiars molt diverses però en tot cas, per diferents raons tots acaben beneficiant-se d'aquest servei. Sí que és veritat que no són moltes famílies, perquè a la ciutat en són 30, però per aquestes famílies és ser o no ser, és a dir tenir o no tenir aquesta oportunitat".

Per altra banda, part de la subvenció també va destinada a la gent gran a través de programes de menjar a domicili on els usuaris amb dependència o discapacitat poden seguir vivint a casa seva el màxim de temps possible i amb una alimentació adequada al seu estat de salut. Amb la col·laboració de La Creu Roja també es dóna servei a persones amb deteriorament cognitiu a través d'un localitzador personal per a potenciar les seves capacitats individuals o col·lectives.

Paraules clau: