Back to top

L'Ajuntament de Mont-roig aposta per la igualtat dins del consistori

El ple de Mont-roig ha aprovat canvis en les condicions de treball del personal del consistori així com un pla d'igualtat de gènere entre treballadors. La problemàtica de la recollida de brossa és un dels punts que ha generat controvèrsia durant la sessió plenària d'aquest dimecres.
L'Ajuntament de Mont-roig aposta per la igualtat disn del consistori

Un ple força tranquil i sense gaire discussió en la sessió d'aquest dimecres a l'Ajuntament de Mont-roig on gairebé tots els punts s'han aprovat per unanimitat. En relació al departament de recursos humans de la institució, s'ha aprovat el Pla d'Igualtat Intern. La qüestió s'ha aprovat sense controvèrsia però PDeCAT, Esquerra Republicana i Ciutadans han demanat està dins de la Comissió d'Igualtat.

Núria Esquius, regidora de Cultura i Polítiques d'Igualtat a l'Ajuntament de Mont-roig ha explicat que "en aquest pla es fa una diagnosi prèvia amb dades objectives i es proposen unes línies d'actuació tant pel que fa a les polítiques d'igualtat per la sensibilització, conscienciació i formació com pel que fa al llenguatge no sexista en la comunicació i documents escrits de l'Ajuntament".

Els treballadors del consistori també gaudiran de noves condicions laborals. El ple ha aprovat per unanimitat les modificacions del pacte que regula aquestes bases laborals on es contempla el salari de les hores extres i el pressupost per a formació. Per altra banda entorn de precs i preguntes tant PDeCAT, Esquerra Republicana com Ciutadans han mencionat la problemàtica que el municipi està patint envers la brossa. Les tres formacions han assegurat que alguns punts de recollida residus s'han convertit en deixalleries.

Irene Aragonès és regidora d'ERC a l'Ajuntament de Mont-roig i diu "tenim abocadors. És a dir, no tenim llocs de recollida". Francisco Chamizo és regidor de PDeCAT a l'Ajuntament de Mont-roig i ha afegit "falta una planificació o falta amb Secomsa i posar els punts sobre les is. Som un municipi turístic, la gent passeja i ho veu tot".

Francisco Velasco és regidor de C's a l'Ajuntament de Mont-roig i també apunta que "hi ha preocupació per dos motius. Un perquè som un municipi costaner i dedicats al turisme i dos perquè volem gaudir del nostre municipi que està fet un desastre".

Altres qüestions que s'han tractat durant la sessió plenària són el primer concurs de guarniments de balcons amb plantes naturals per la Festa Major de Sant Miquel o la modificació d'ús de dos solars destinats a un centre educatiu a Miami Platja.

Notícies relacionades