Back to top

L'Ajuntament de Mont-roig demana l'alliberament dels consellers

El document, presentat pel grup municipal dels socialistes, ha generat polèmica. Per una part, Ciutadans ha manifestat que no respecta la independència del poder judicial mentre que les forces independentistes han titllat el document de contradictori, en relació a la postura favorable del PSC a l'aplicació de l'article 155.
Un instant durant la sessió plenària d'aquest novembre

La política local segueix desmarcant-se de les lògiques partidistes a nivell nacional en les qüestions relatives al procés. Mont-roig del Camp també n'és testimoni. I és que el grup municipal del PSC ha presentat una moció al ple d'aquest novembre demanant l'alliberament dels consellers de la Generalitat empresonats. Una proposta que ha estat aprovada però no sense polèmica.

D'una banda, el grup de Ciutadans, ha criticat que el document no respecta la independència del poder judicial i ha reiterat que els empresonats són els responsables de la situació. "Nosaltres no hem de jutjar si és excessiva o no perquè no hem de callar, pagar i seguir amb la mateix festa", ha afirmat el portaveu de Ciutadans, Francisco Velasco. Un judici que el grup dels socialistes no ha acceptat, assegurant que la mesura de l'Audiència Nacional els hi sembla desproporcionada. "Ens sembla injust que hi hagi gent esquiant a Suïssa i vivint com a reis i aquestes persones estiguin empresonats, però si se'ls jutja i se'ls imposa una sanció nosaltres acatarem la llei", ha reiterat el portaveu del PSC, Enrique López.

Per la seva part, les forces independentistes amb representació al consistori han votat a favor de la moció però l'han titllat de contradictòria davant l'actitud dels socialistes respecte l'aplicació de l'article 155. "Voten a favor del 155, que implica aquests empresonaments, i pensem que no és suficient presentar una moció com aquesta", ha matisat la portaveu d'Esquerra Republicana, Irene Aragonès. Per la seva part, la regidor del PDeCAT, Annabel Garcia, ha acusat el PSC de fer "demagògia" al votar a favor de l'article 155 i demanar després, a nivell municipal, l'alliberament dels presos.

D'altra banda, l'equip de govern ha informat que ja s'ha traslladat a la subdelegació del govern a Tarragona una condemna formal per la càrrega de la Guàrdia Civil a Mont-roig durant la celebració del referèndum de l'1 d'octubre.