Back to top

L'Ajuntament de Mont-roig impulsa mesures de seguretat a la zona de l'ermita

L'ajuntament de Mont-roig invertirà 20.000 euros del pressupost d'enguany per prevenir danys davant possibles esllavissades a la muntanya on hi ha l'ermita de la Mare de Déu de la Roca. Les intervencions són el resultat d'un estudi geològic que s'ha fet a la zona. Paral•lelament s'han adequat les cisternes existents per utilitzar-ne l'aigua en cas d'incendi.
esllavissades

La muntanya de l'ermita de la Mare de Déu de la Roca, formada per gres, està exposada a esllavissades, sobretot després d'episodis de pluja. Davant el risc, i 10 anys després del primer estudi geològic, el consistori ha optat per actualitzar-lo i catalogar novament la situació dels blocs. Ha encarregat un estudi que es va començar a fer sobre el terreny el setembre de l'any passat i que ara se n'han presentat els resultats, davant representants d'entitats i veïns del municipi. L'enginyer geòleg que ha fet l'estudi, Joaquim Roset, ha tranquil·litzat la població explicant que "el risc es manté estable. Hi ha perill però és baix".

De fet, l'ajuntament ja ha començat a actuar instal·lant panells informatius que alerten dels riscos. Arran de l'estudi es proposen altres intervencions com la instal·lació de malles o el sanejament dels blocs inestables fent-los caure controladament, mesures que ja estan incloses en els pressupostos d'enguany. Segons el regidor de Medi Ambient, Josep M. Gairal, "es destinaran 20.000 euros, que és el que calculem que costaran les intervencions. Si fessin falta més diners, es faria una ampliació de pressupost i una modificació de crèdit pel bé de la seguretat i de la tranquil·litat de tothom", ha afegit Gairal.

També a la zona de l'ermita, aprofitant l'existència d'antigues cisternes, s'ha instal·lat una bomba d'aigua i mànegues per poder actuar amb més eficiència davant un incendi. Les cisternes contenen 30 metres cúbics d'aigua, el que equival a la capacitat de set dotacions de bombers.