Back to top

L'Ajuntament de Prades rebutja actituds d'odi envers al col·lectiu LGTBI

L'Ajuntament de Prades ha difós un comunicat on expressa una opinió de repulsa d'actituds d'odi envers al col·lectiu LGTBI com a resposta a les amenaces rebudes per una persona veïna de Prades.

Gal·la Rouge, també coneguda com a Isaac, va rebre el passat 29 de juliol dues cartes anònimes on se l'amenaça per ser homosexual i vestir-se «de dona». Com a resposta, el consistori pradenc ha rebutjat per complet aquest acte homofòbic i violent. L'alcaldessa del municipi, Lídia Bargas, va difondre mitjançant les xarxes socials un missatge en el qual reitera tot el seu suport a Gal·la i a Issaac.

Aquest dijous, 30 de juliol, l'Ajuntament de Prades ha redactat un comunicat oficial on s'expressa suport al col·lectiu LGTBI i condemna aquest acte de discriminació:

"A raó dels fets comunicats ahir 29 de juliol de 2020 per una persona veïna de Prades en relació a cartes anònimes rebudes amb amenaces, l’Ajuntament manifesta la seva repulsa a qualsevol mena d’actitud discriminatòria, amenaçadora, o actes d’odi envers el col·lectiu LGTBI en general i mostra, avui, de manera rotunda, el seu suport ferm a la persona afectada.

El dret a la lliure manifestació de la identitat sexual i expressió de gènere és un dret reconegut legalment a Catalunya mitjançant la Llei 11/2014, que de manera específica estableix com a sancionable qualsevol forma de discriminació, amenaces o agressions de la mena que sigui.

És per això que a l’empara d’aquesta llei, els fets esdevinguts han estat denunciats als Mossos d’Esquadra i a la Direcció General d’Igualtat, mitjançant la Xarxa de Servei d’Atenció Integral LGBTI de la nostra comarca.

L'odi no té cabuda en el nostre país, a la nostra comarca ni en el nostre municipi, i el denunciem, el perseguim i el combatem per defensar les llibertats personals i l’esperit de respecte a la diversitat i la llibertat de la nostra Vila.

No escatimarem cap acció per a que aquests fets no quedin impunes. Com Ajuntament denunciem també que les persones autores de les cartes, que s’amaguen en l’anonimat d’un col·lectiu que no existeix, parlin en nom “dels veïns de Prades”. Prades és un poble ferm en la defensa dels drets del col·lectiu LGBTI, com de tots i cadascun dels drets humans. Diem No a la TRANSfòbia".

Paraules clau:

Notícies relacionades