Back to top

L'Ajuntament preveu reobrir el refugi antiaeri al 2018

El consistori aprofitarà un romanent de tresoreria per a invertir 15.000 euros en la reparació dels problemes de la instal·lació elèctrica, que van obligar a tancar l'equipament al 2014. La intenció, diuen, es recuperar les visites guiades a l'espai.
L'entrada al refugi subterrani antiaeri de Cambrils

Un romanent de tresoreria. Aquesta és la clau que, sembla ser, calia per a reobrir el refugi antiaeri de la Guerra Civil ubicat al carrer de Creus de Cambrils. L'Ajuntament ha manifestat que destinarà 15.000 euros, extrets d'un romanent de tresoreria, per a solucionar els problemes de la instal·lació elèctrica que van obligar a tancar l'espai al 2014, amb la intenció d'enllestir les obres abans que acabi aquest 2017.

L'actuació principal consisteix a treure el quadre elèctric general i instal·lar-ho a la Torre del Llimó, per tal d'evitar que la humitat afecti l'equipament, tal com va passar fa tres anys, a més de canviar tot l'enllumenat per tecnologia LED. "Creiem que a final d'any el refugi estarà completament arreglat i volem que l'any vinent sigui visitable", assegura el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils, Lluís Abella.

La intenció, diuen des del consistori, és integrar el refugi a la ruta patrimonial municipal, i començar amb les visites guiades a partir del 2018. "Ara ja tenim oberta tot l'any la Torre del port, tenim el jaciment de la Llosa, el Molí de les Tres Eres, la Torre de l'Ermita, i volem posar en aquesta xarxa el refugi", explica Abella.

L'accés al refugi es va trobar al 2006, mentre es reformaven els carrers de la zona. Al 2009 va obrir les seves portes al públic per primera vegada, amb una inversió de 80.000 euros per habilitar l'espai.