Back to top

L'Ajuntament recapta 420.000 euros en multes als bancs

L'ajuntament de Reus ha recaptat 420.000 en sancions als bancs que tenen habitatges desocupats de manera permanent. Els diners es destinaran a la promoció d'habitatges socials. L'últim any el consistori va obrir 37 expedients dels quals 25 segueixen en tràmit.
L'Ajuntament recapta 420.000 euros en multes als bancs

L'ajuntament de Reus ha recaptat més de 400.000 euros procedents de les multes imposades a les entitats financeres per tenir habitatges desocupats de manera permanent a ciutat, uns diners que destinaran a polítiques d'habitatge social. Des de regidoria d'Urbanisme s'ha fet balanç de les accions per afavorir que les entitats financeres posin a disposició de la Generalitat aquests habitatges buits per poder-los posar a disposició de l'administració.

L'oficina d'habitatge ha fet seguiment de com van les polítiques d 'habitatge social en ajuts i subvencions pels ciutadans i ha comprovar que hi ha les promocions d'habitatge públic pràcticament plenes amb un 80% d'ocupació i gràcies a les mesures de pressió a les entitats financeres i fruit d'aquesta feina s'han recaptat prop de 420.000€.

L'any 2017 es van iniciar 37 expedients, 12 dels quals es van tancar gràcies a les negociacions amb l'ajuntament i 25 continuen en tràmit però han derivat en multa.

Queden encara alguns expedients oberts es veritat que fruit de l'acció del Tribunal Constitucional contra les normes de la Generalitat cada vegada és més difícil imposat sancions als bancs pels habitatges buits.

Les sancions van començar l'any 2015 quan l'ajuntament va iniciar 94 expedients als bancs per tenir pisos sense ocupar, d'aquests, 39 estan actualment en tràmit. Fins a 33 expedients han acumulat dues sancions que sumarien més de 10.000 euros. Valors que han permès recaptar els prop de 420.000 euros.