Back to top

L'Ajuntament de Reus continuarà gestionant el CMQ

La reestructuració de les empreses al voltant de l'Hospital Sant Joan continua sobre el calendari previst. Finalment el CMQ continuarà sota el paraigües de l'Ajuntament de Reus i es preveu que els treballadors de GINSA puguin mantenir els seus llocs de feina.
CMQ

Segons asseguren fonts coneixedores de les negociacions a Canal Reus, els terminis per constituir la nova entitat de dret públic que s'ha de fer càrrec de la gestió de l'Hospital Sant Joan continuen sobre calendari. S'espera que a finals d'any estiguin tots els processos administratius enllestits i que durant les primeres setmanes de 2020 es pugui fer el canvi de titularitat. 

Una de les incògnites que quedaven per resoldre és què passava amb el CMQ. El Centre Mèdic i Quirúrgic, una empresa que opera amb les clíniques privades i les mútues, i que està ultimant els treballs d'adeqüació de l'antic hospital, on s'ubicarà en els pròxims mesos. Segons han explicat a Canal Reus fonts coneixedores de les negociacions, en un primer moment la Generalitat va descartar quedar-se el CMQ, però quan van veure el volum de negoci que genera i les potencialitats empresarials van canviar d'opinió. Amb tot, Reus s'ha fet fort i mantindrà un dels puntals econòmics del grup Salut.

El futur incert de GINSA

Resolta la incògnita del CMQ, ara queda per esvair els dubtes al voltant de GINSA, Gestió Integral Sanitària i Assitencial, una empresa que s'encarrega de l'administració jurídica i el manteniment de les instal·lacions del Sant Joan, l'Hospital de Móra i fins fa poc més d'un any, dels centres de Tortosa i Amposta.

GINSA

Segons han explicat a Canal Reus diverses fonts, els treballadors de GINSA no perdran el seu lloc de treball amb la creació de la nova empresa, però sí que queda en l'aire de qui acabaran depenent: si GINSA continuarà existint com a tal, o si els treballadors s'incorporaran a la plantilla de la Generalitat. Tampoc queda clar què passarà amb la feina de GINSA un cop l'empresa estigui operativa al 100%.

Paraules clau:

Notícies relacionades