Back to top

L'Ajuntament de Reus destinarà 400.000 euros en bons per al comerç local

També aposten per potenciar la creació de llocs de treball, així com per a la rehabilitació d'habitatges que puguin destinar-se a lloguer social.
bosses

L’Ajuntament de Reus ha començat a desgranar el detall del Pla de Reactivació Econòmica després que aquest dilluns anunciessin una injecció de 4,5 milions d’euros per afrontar la crisi de la COVID-19. De fet, volen que tot el plec d'accions es posin en marxa en dos mesos. Una de les propostes destacades és la de destinar 416.000 euros en bons per al comerç local.

Buscaran aconseguir un impacte de 1,2 milions d’euros en els comerços de la ciutat, a través d’uns bons de 20 euros, però que permetran fer una compra de 30 euros. La diferència anirà a càrrec de l’ajuntament i suposarà 416.000 euros.

La regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, ha destacat que "aquests bons van destinats a les persones físiques, majors de 18 anys i residents a la ciutat, i es podran adquirir 2 bons com a màxim per persona".

En total, però destinaran 900.000 euros al comerç, turisme i restauració. De fet, crearan una campanya cultural per omplir places i carrers i atraure, en primer lloc, el públic de proximitat, però també ampliar a altres regions en funció de les possibilitats de la desescalada. 

Apostar pel sector de la construcció i la creació de llocs de treball

D'altra banda, destinaran 700.000 euros per donar suport al sector de la construcció. En aquest sentit, la regidora d'Economia, Teresa Pallarès, ha explicat que "ens hem orientat amb l'objectiu de fer més gran la borsa de lloguer assequible i també ajudar al sector de la rehabilitació". 

Tanmateix, oferiran un paquet d'ajudes per tal que les empreses locals puguin adaptar-se a la transformació digital. A la vegada, duran a terme diverses accions per fomentar la creació de nous llocs de treball, valorades en 1 milió d'euros. Així ho ha defensat el regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, qui ha detallat que "ens basarem en dues línies: una de contractació de persones aturades i una altra de contractació de personal directe de persones en situació d'atur sense ingressos".

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades