Back to top

L'Ajuntament de Reus pagarà uns 200.000 euros pels costos del cas Shirota

El consistori i els encausats han pactat aquest import després que la sentència del Tribunal de Comptes de l'any passat exculpés els membres del consell d'administració
L'Ajuntament de Reus pagarà uns 200.000 euros pels costos judicials del cas Shirota

L'Ajuntament de Reus pagarà uns 200.000 euros pels costos judicials del Cas Shirota. Segons avança Reus Digital, el consistori i els encausats han pactat aquest import després que la sentència del Tribunal de Comptes de l'any passat exculpés els membres del consell d'administració i que el posterior recurs d'apel·lació del consistori es desestimés.

Les parts han arribat a un acord pendent de segellar-se que cobrirà les despeses de representació legal dels advocats. La quantitat pactada serà coberta a mitges pel consistori una banda, i per l'empresa Reus Serveis Municipals d'una altra.

La sentència sobre el cas Shirota es va fer pública a principis del mes de maig de 2017. El Tribunal de Cuentas resolia que l'exalcalde Lluís Miquel Pérez i els sis regidors del seu govern acusats no tenien responsabilitat comptable per haver autoritzat, com a consellers d'Innova, un aval de 3 milions d'euros. L'aval va servir per crear l'empresa mixta Shirota Functional Foods.

Notícies relacionades