Back to top

L'Ajuntament de Reus perd 1 milió d'euros per la crisi del coronavirus

El govern local exigeix que tant l'Estat com la Generalitat prengui mesures al respecte.
Ajuntament de Reus

La regidora d'Hisenda de l'Ajuntament de Reus, Mariluz Caballero, ha informat en una compareixença d'aquest migdia, que el consistori ha deixat d'ingressar un milió d'euros des que va implementar les mesures econòmiques, fa dues setmanes, amb l'objectiu de mitigar els efectes de la COVID-19.

També ha posat sobre la taula que, de moment, l'Ajuntament ha injectat 1,3 milions d'euros als seus proveïdors perquè puguin millorar la seva liquiditat en l'avançament del pagament de factures. De moment, ja s'han pagat el 42% de les que tenien en tramitació i aquesta setmana pagaran la resta.

Situació de fragilitat econòmica

Després d'haver obtingut els resultats de les mesures econòmiques adoptades en el seu dia, la regidora expressa que 'el consistori té marge a curt termini però que la capacitat de la hisenda municipal és limitada'. En aquest sentit, el govern local exigeix a l'Estat i a la Generalitat que prenguin mesures al respecte. Per això demanen que 's'autoritzi els Ajuntaments a disposar lliurement dels romanents de tresoreria i dels superàvits del 2019'. El consistori alerta que si no reben ajudes, quan s'acabi aquesta crisi sanitària, hi haurà una situació de fragilitat econòmica.

Sis morts a Reus

En aquesta mateixa compareixença, el regidor de Salut, Òscar Subirats, ha informat que la capital del Baix Camp ja té comptabilitzades sis morts a causa del coronavirus. De fet, tal com ha avançat el regidor, l'Hospital Sant Joan de Reus ha triplicat el nombre de pacients en planta i ha augmentat l'ocupació de la UCI un 25%.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades