Back to top

L'Ajuntament de Reus s'abastirà exclusivament amb energia verda

El consistori ha certificat que l'energia que consumiran els edificis municipals i l'enllumenat públic serà completament sostenible
plaques

L’Ajuntament de Reus ha certificat amb l’empresa que té contractat el subministrament elèctric que el 100% de l’energia que consumirà el 2020 procedeix exclusivament de fonts renovables.

Així, tant els edificis municipals com l'enllumenat públic de la ciutat s’abastiran al llarg d’aquest any únicament amb energia verda.

Amb aquest canvi l’Ajuntament de Reus eliminarà l'impacte mediambiental que fins ara generava amb el consum elèctric, amb un estalvi d'emissions de CO2 del 100%. Es calcula que l’Ajuntament de Reus va emetre durant l'any 2019 unes 3600 tones de CO2 a través del consum elèctric. Aquest 2020, gràcies al certificat d'origen renovable, es produiran 0 emissions.

Aquesta mesura reafirma el compromís del consistori amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, dirigits a lluitar contra el canvi climàtic, l'eradicació de la pobresa i el progrés econòmic i social.

Energia suficient per abastir més de 100 llars

En el mateix sentit, l’Ajuntament ha fet balanç de l’energia renovable que genera a través les instal·lacions d'energia fotovoltaica municipals. Actualment està generant l'energia suficient per abastir més de 100 llars gràcies a les 7 instal·lacions ubicades a diversos punts de la ciutat amb plaques per a l'obtenció de llum solar, una font d'energia que a més de ser renovable és inesgotable i no contaminant.

Igualment, el consistori treballa per ampliar el nombre d'aquestes instal·lacions fotovoltaiques municipals i paral·lelament es treballa en dues línies d'acció d'incidència directa en els mencionats objectius sostenibles; la creació del Pla Reus Energia, que englobi totes aquelles iniciatives municipals vinculades al sector energètic i renovable; i l'actualització del Pla d'Acció d'Energia Sostenible, que estableixi indicadors i mesures per un seguiment continuat.

Paraules clau:

Notícies relacionades