Back to top

L'Ajuntament torna a intentar reimpulsar els polígons industrials

JORDI OLÀRIA GRAS

Objectiu: reimpulsar els polígons industrials. Aquesta és la premissa que segueix l'Ajuntament de Reus amb un nou projecte posat en marxa recentment. En col•laboració amb PIMEC es farà un cens de les empreses de la ciutat i es farà un registre de les demandes que tenen per millorar l'activitat als polígons industrials. Una altra pota, tal com Canal Reus TV els va explicar el mes de juny passat, és la creació d'una associació. El govern vol animar els empresaris a reprendre aquesta activitat per erigir-se com un fil conductor amb l'administració.

L'Ajuntament de Reus torna a perseguir l'impuls econòmic dels polígons industrials. Per fer-ho ha posat en marxa un projecte en col•laboració amb PIMEC que pivota sobre tres eixos. Per una banda, saber quants negocis hi ha a les zones industrials i quina activitat desenvolupen. Per l'altra, aprofitar la visita per saber quines necessitats tenen, des de millores en els accessos, a inversions en telecomunicacions o arranjaments i serveis de neteja. Per altra banda, però, també es vol animar els empresaris a recuperar l'associacionisme per establir un actor legítim que els representi.

Fa tot just 7 mesos els explicàvem els tràmits que s'estaven seguint per arrancar l'activitat d'una associació de polígons industrials de Reus. El passat mes de juny aquest projecte va quedar aturat, i ara, l'Ajuntament intenta reprendre'l. L'Associació de Polígons Industrials, l'API, encara existeix, però no té activitat. És per això que la prioritat de govern, afirmen, és que la reprengui una nova junta, tot i que tampoc tanquen la porta a l'aparició d'una nova entitat si això no fos possible. Pel que fa a les demandes dels empresaris, el consistori és conscient que aniran lligades a la tipologia del polígon industrial en qüestió.

El projecte té un pressupost d'entre 3.000 i 3.500 euros i una durada prevista d'entre dos i tres mesos, tot plegat, per censar més de mig miler d'empreses repartides pels polígons industrials de la ciutat.