Back to top

L'Alba: el casal de la diversitat

Aquest mes té lloc un casal d'estiu adaptat a les necessitats de tots aquells reusencs que estiguin escolaritzats en centres o unitats d'educació especial. Jocs diversos per a cada una de les necessitats dels alumnes que els permetin gaudir d'un estiu com el de la resta
Monitora acompanyant als infants

De l'1 al 26 de juliol s'organitza el casal d'estiu adaptat per a joves i infants amb necessitats educatives especials, gestionat per l'AMPA de l'Escola Alba amb col·laboració de les regidories d'Esport i Benestar Social de l'Ajuntament de Reus.

Són 40 els alumnes que de dilluns a divendres realitzen activitats que els permeten mantenir contacte amb l'entorn i gaudir a l'aire lliure. Hipoteràpia, tallers de creativitat, teràpia de gossos, musicoteràpia, excursions i activitats aquàtiques formen part dels exercicis que duen a terme de 9 h del matí a 13 h del migdia i que els acosten al món que els envolta.

El centre d'interès del casal d'enguany està dedicat a l'any de la Roseta Mauri, la primera Ballarina de Ballet de l'Òpera de París, i moltes de les activitats del casal estan relacionades amb aquesta temàtica.

En aquesta vuitena edició també hi ha novetats, i és que el casal ha acollit a diferents alumnes en pràctiques a les seves activitats diàries, perquè coneguin de primera mà les necessitats dels infants i joves i perquè aprenguin la tasca de vetlladors.

A part del casal adaptat, hi ha 25 infants amb necessitats especials que participen en casals d'estiu generalistes amb un monitor de suport, que els acompanya en tot moment i els ajuda a integrar-se a la resta del grup.