Back to top

L’Albiol posa en valor els ‘productes de la terra’

El poble de l’Albiol es vol donar a conèixer i per això des d’enguany acull cada segon diumenge de mes el Mercat-Fira de Productes de la Terra. Es tracta d’un espai en què els paradistes venen diferents productes de quilòmetre zero i on també s’aprofita per enfortir la comunitat tant entre els veïns com entre els autòctons i els visitants.
Mercat-Fira de Productes de la Terra

Enciams, pebrots i pastissos artesans de tot tipus són alguns dels productes que han ofert les parades que han participat al Mercat-Fira de Productes de la Terra de l’Albiol. Es tracta d’una nova iniciativa que rememora el privilegi de celebrar fira que va ser concedit al poble pel rei Joan I de Catalunya i l’Aragó el 1391, cosa que va convertir l’Albiol en una de les poques poblacions amb aquesta distinció durant l’Edat Mitjana. Set segles després, el mercat serveix més aviat d’aparador per mostrar i vendre productes fets a casa o l’excedent acumulat. "S'hi està molt bé aquí. Vinc sobretot a passar-hi el matí, porto les meves quatre coses, si les venc bé i, si no, les torno a prendre" comenta la Núria Manuel, una de les paradistes.

En el cas de la Maria Muir, que fa només uns mesos que viu a l'Albiol, el mercat li suposa, a més de la venda de pastissos, una oportunitat per conèixer gent i integrar-se en la vida del poble. "Per a mi que sóc estrangera, és important estar a prop de la comunitat, especialment quan es tracta d'una comunitat petita", explica.

En general els visitants de la fira, la majoria assidus a aquest tipus de mercats, valoren especialment la qualitat dels productes de quilòmetre zero que no es poden trobar als supermercats convencionals.

Amb el Mercat-Fira Productes de la Terra l’Ajuntament vol atreure visitants al poble i al seu entorn, especialment atractiu per la seva riquesa natural i paisatgística. El proper mercat tindrà lloc el diumenge 10 de desembre.