Back to top

L'alcalde i un regidor de Riudoms es vacunen de la COVID saltant-se el protocol

S'haurien vacunat després de la campanya realitzada a la residència l'Onada. Ho ha avançat Tarragonadigital, mitjà al qual l'alcalde, Sergi Pedret, ha assegurat que les vacunes s'anaven a llençar.

L'alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, i un regidor del govern municipal, s'han vacunat contra la COVID. El cas és que ambdós no formen part del paquet de persones que tenen dret a fer-ho durant aquesta primera fase de la vacunació. Tot plegat ha aixecat una important revolada al municipi i també a les xarxes socials. 

Segons explica Tarragonadigital, després de la campanya de vacunació a la residència l'Onada de Riudoms, els responsables de subministrar les vacunes van veure que els en sobraven. Es va avisar al CAP que va declinar les vacunes sobrants, atès que al cap de pocs minuts es feien malbé i que caldria llençar-les. Per aprofitar-les, segons defensen des de la residència, es va cridar a les persones que sovintegen la residència per diversos motius: un mossèn i l'alcalde. El mossèn, sempre segons el rotatiu digital, hauria declinat la invitació, mentre que l'alcalde i un regidor haurien accedit a vacunar-se "per no haver de llençar les vacunes". 

La residència ratifica la versió de l'alcalde

En un comunicat, que poden llegir íntegrament aquí, la residència l'Onada defensa els fets. Demanen disculpes per haver posat l'alcalde en una situació compromesa, però alerten que les vacunes s'haurien hagut de llençar al cap de pocs minuts. "Considerem que no s’ha actuat, en cap cas malament, i creiem que de no haver reaccionat ràpidament i d’aquesta manera, les dosis sobrants s’haguessin tirat a la brossa", diuen. 

Explicacions de Junts x Riudoms

El partit de l'alcalde i el regidor va enviar dimecres a la nit una nota de premsa amb la seva versió dels fets, reiterant que en tot moment van seguir les indicacions dels repsonsables de la residència. En ella l'alcalde afirma que "vaig considerar que en cap moment soc qui per decidir qui es vacuna o no es vacuna; i menys encara per negar-me a l’oferiment de vacunar-me davant la possibilitat que aquesta vacuna es llenci"

Reaccions

Arran Riudoms,Endavant Baix Camp i la CUP de Riudoms han reaccionat a través de diversos comunicats als fets. La Cup ha demanat  que es reconegui l’error i es demani disculpes davant de la ciutadania, així com que es convoqui una Junta de Portaveus extraordinària per tal que es puguin aclarir aquests fets. Per la seva part, les organitzacions de l'Esquerra Independentista de Riudoms consideren que "hi ha gent gran, de risc, vulnerable i/o amb malalties cròniques que necessiten urgentment aquest vacuna, i cap excusa és vàlida per passar per davant seu"

 

"No és l'exemple"

argimon

'La vacunació de l'alcalde de Riudoms no és l'exemple' En referència al cas de Riudoms, Argimon ha apuntat que la vacunació de l'alcalde riudomenc i un regidor no és l'exemple i no s'hauria d'haver produït, però alhora, cal evitar la pèrdua de vacunes sobrants tot i el protocol de vacunació. En aquesta línia, ha assenyalat que 'no es pot llençar la vacuna, que cal vacunar amb els sobrants del vial. La coordinació ha de decidir les possibilitats. Vacunar l'alcalde i regidor no és l'exemple'. En el procés de vacunació existeix un 15% d'excedent que cal contemplar.

Paraules clau:

Notícies relacionades