Back to top

L'alcalde recomana als alforgencs no sortir de casa

Un brot de Covid a Alforja fa saltar totes les alarmes. El consistori ha aprovat un decret que insta la població a no sortir de casa si no és estrictament necessari.

Un decret per "no sortir de casa"

Preocupació a Alforja per un brot que s'ha detectat en els darrers dies. La situació epidemiològica "crítica" que viu la població, segons assenyala el seu alcalde Juanjo Garcia, l'ha portat a signar un decret que insta els ciutadans a sortir el mínim de casa seva. Assegura que, després de ser alertat pels responsalbes sanitaris del municipi, va creure oportú signar el decret per fer-ne coneixedors als conciutadans i fer-los agafar consciència del problema que tenen.

El "relaxament" i els "incompliments", els principals responsables del brot

Des del consistori atribueixen al relaxament ciutadà la principal causa del brot, juntament amb els incompliments de les mesures anticovid, com no respectar els aïllaments en casos sospitosos o possibles positus. En general el veïnat veu amb bons ulls el decret, tot i que puntualitzen que si s'ha arribat a aquest punt és perquè hi ha ciutadans que no respecten les mesures bàsiques per contenir la propagació del virus. En aquest sentit, parlen d'un ús inadequat de la mascareta o de trobades socials inadequades.

Les dades de la pandèmia

A data d'avui, dissabte, a Alforja hi ha una desena de positius, tots diagnosticats durant els tres darrers dies. Però en els propers dies es rebran nous resultats de proves de detecció de Covid-19 fetes, i es tem que la xifra pugui augmentar. L'Rt està unes dècimes per sobre de l'1, el que indica que l'expansió del virus creix. Tendència negativa que cal capgirar si es vol frenar la propagació de la pandèmia.  
Fins ara els alforgencs havien viscut la pandèmia de forma molt diferent, ja que tant en la primera onada com en la segona van tenir molt pocs casos positius.

Paraules clau:

Notícies relacionades