Back to top

L'Aleixar tindrà una carretera habilitada

Els veïns de l'Aleixar podran circular a peu per la carretera al seu pas pel poble amb més seguretat. La Diputació de Tarragona està arranjant des de fa un mes la via que uneix l'Aleixar amb Vilaplana. Un trajecte molt transitat que ara comptarà amb 3 quilòmetres d'itinerari per a peatons. Unes obres que posen punt i final a una demanda dels veïns del poble.
Carretera de l'Aleixar en obres

El mal estat de la carretera que travessa el poble de l'Aleixar és, des de fa anys, una problemàtica que acompanya dia rere dia als veïns del poble. Aquests han de creuar-la diversos cops al dia perquè l'eix vertebrador de la vida social de la vila es troba a l'altre costat, on hi ha l'escola, el poliesportiu, la piscina...

Des del consistori asseguren que les obres són molt importants perquè aportaran avantatges significatius a la vida quotidiana de la ciutat, com per exemple la disminució del perill dels vianants al travessar la carretera.

L'obra es basa en la millora dels problemes del drenatge longitudinal de la carretera, donant continuïtat a les cunetes fent-les més transitables i revestint-les amb formigó. També es posarà un col·lector que captarà l'aigua del Camí de Sant Antoni fins a la riera de Maspujols, per evitar danys a les finques particulars.

Tanmateix, és remarcable la millora de l'itinerari dels veïns unint el nucli urbà de l'Aleixar fins a l'ermita de Sant Blai, delimitant l'espai pel vianant amb pilones flexibles per protegir-los de la carretera, prolongant les voreres del pont i posant passos habilitats.

La Diputació de Tarragona ha invertit 150.000 euros en aquesta millora de la seguretat viària i ha apostat per la convivència segura entre els veïns de l'Aleixar i els vehicles que circulen per la carretera.