Back to top

L'ANC dóna suport a una llista unitària independentista

L'Assemblea Nacional Catalana de Reus s'ha posicionat a favor d'una llista unitària independentista de cara a les eleccions municipals. Així ho han decidit per unanimitat en una assemblea celebrada aquest dimarts al vespre. .
Jaume Ollé, coordinador ANC Reus

L'horitzó dels comicis municipals del pròxim maig és ben present. En les darreres setmanes un dels elements més destacats ha estat la proposta d'una candidatura republicana de concentració que ha estat impulsada a mans de membres de grups com De Nou Reus, formació que s'havia presentat a les anteriors eleccions. Aquesta candidatura està treballant per captar adhesions de cara a les primàries que celebraran a la tardor.

Ara, després de rebre el suports com el de Demòcrates de Catalunya, aquest dimarts l'Assemblea Nacional Catalana de Reus també ha revalidat la seva aposta. El coordinador de l'ANC a Reus, Jaume Ollé, ha destacat que 'o tenim 14 regidors entre tots els independentistes i tots donen suport al més votat, o l'alcalde serà de Ciutadans'.

Així mateix, l'ANC ha convocat una consulta telemàtica entre tots els seus afiliats per saber quin percentatge donaria suport a una llista unitària. En clau local, l'assemblea té clar que la situació al consistori reusenc és complicada per la fragmentació actual i creuen que el seu paper serà pressionar els grans partits perquè s'hi sumin. 'A Reus ja hi ha un moviment, el de primàries per la República, però encara no ha agafat la força necessària per influir en els partits. Es necessitaria que a partir de 500 adherits es podria fer una pressió important', ha afegit Ollé.

Pel que fa a la candidatura republicana de concentració, els seus impulsors participaran aquest dissabte en un congrés nacional a Granollers en què les diverses candidatures d'arreu del país s'aplegaran per posar en comú les idees.

Notícies relacionades