Back to top

L'any Bartrina s'obre amb la presentació telemàtica de la seva bibliografia

L’objectiu d’aquestes bibliografies és posar en valor el ric fons patrimonial de les tres biblioteques locals: La Biblioteca Central Xavier Amorós, la Biblioteca Pere Anguera i la del Centre de Lectura
bartrina

Amb motiu de la commemoració de l’Any Bartrina per part de l’Ajuntament de Reus, les Biblioteques Municipals, conjuntament amb la biblioteca del Centre de Lectura, han editat una bibliografia de l’obra publicada per Joaquim Maria Bartrina i també sobre el mateix autor.

any bartrina

El document recull en aquest sentit tota l'obra continguda en cadascuna de les tres biblioteques locals: La Biblioteca Central Xavier Amorós, la Biblioteca Pere Anguera (especialment dins el Fons Pere Anguera) i la del Centre de Lectura.

Aquesta col·laboració entre les diferents biblioteques de la ciutat s’ha fet en altres efemèrides locals com la del General Prim i Eduard Toda i també en commemoracions a nivell de país com va ser Espriu i Ramon Llull.

Posar en valor el fons patrimonial

L’objectiu d’aquestes bibliografies és posar en valor el ric fons patrimonial de les tres biblioteques locals i a la vegada recollir en un document una eina útil per al coneixement dels homenatjats i fomentar-ne l’estudi.

En aquest cas, la bibliografia recull referències de pràcticament la totalitat de la seva obra bibliogràfica, més extensa del que podria semblar si tenim en compte que moria amb tan sols 30 anys i 20 entrades de documents que en fan referència de manera crítica o biogràfica.

La guia, de moment, té un format digital, es pot consultar des dels web de les Biblioteques Municipals i el Centre de Lectura, i se n’ha fet un breu vídeo que es difondrà per les xarxes socials de Cultura de l’Ajuntament de Reus on intervé l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, donant obertura a l’Any Bartrina; el Regidor de Cultura Daniel Recasens, i Jaume Massó, arqueòleg de l’institut Municipal Reus Cultura i estudiós de l’obra de Bartrina.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades