Back to top

L'any del Doctor Frias clou però la recerca continua

Els alumnes de l'escola Pompeu Fabra i Eduard Toda tanquen l'any dedicat a la figura del doctor Alexandre Frias amb l'enlairament de globus blancs.
Els alumnes de l'escola Pompeu Fabra i Eduard Toda tanquen l'any dedicat a la figura del doctor Alexandre Frías amb l'enlairament de globus blancs.

Els guanyadors del premi Frias, els escolars dels centres educatius de l'Eduard Toda i la Pompeu Fabra, han assistit a l'acte de cloenda de l'any dedicat al doctor Alexandre Frías aquest dimecres al matí a les portes de l'edifici de la Gota de la llet. Les autoritats, encapçalades per l'alcalde Carles Pellicer i la regidora de Salut Noemí Llauradó, han posat en valor les aportacions i el llegat d'aquest il·lustre reusenc.

"El doctor Frias va ser el salvador dels infants i, per això, volíem arribar a ells", ha detallat el doctor Eduard Prats, coordinador de l'Any Frías. "Fem una alta valoració de com han respost la ciutat, el govern municipal i les entitats que hi han participat", ha afegit Prats.

La cloenda ha comptat també amb una interpretació teatral, en la qual s'han destacat les aportacions del metge, com foren l'alletament i la higiene. Uns coneixements que els més menuts han demostrat que han adquirit durant el temps d'estudi. Tots ells, han acomiadat l'il·lustre reusenc amb l'enlairament de globus blancs.

Tot i que es tracta del tancament oficial de l'any Frías, els experts s'han emplaçat a seguir estudiant la seva aportació en els propers sis mesos. "Hauríem fet una bona feina tant sols fent el que hem fet però, hem quedat tan enamorats del Doctor Frías, que la comissió organitzadora hem decidit continuar estudiant i divulgant la feina del doctor", ha clos Prats.