Back to top

L'Any Internacional Fortuny culmina els actes a la Prioral de Sant Pere

La Prioral de Sant Pere ha acollit aquest passat divendres l’últim dels actes de l’Any Internacional Fortuny. Prop d’unes 150 persones han presenciat l’homenatge que s’ha fet al pintor reusenc a la capilla del Santíssim, indret on reposa el cor de Fortuny des de finals del segle XIX. Una lectura de poemes, l’actuació del Cor Mestral i els parlaments de diferents autoritats han completat el reconeixement ciutadà al pintor.

Posant en valor la figura del pintor Marià Fortuny i la quantitat de visitants que atrau el monument on reposa el seu cor. Amb aquesta intervenció del prior de Sant Pere, mossèn Creu Sáiz, va començar l’acte de reconeixement ciutadà al pintor Marià Fortuny i Marsal.

Unes 150 persones van assistir aquest divendres a la capilla del Santíssim de la prioral, indret on justament reposa el cor de Marià Fortuny des de l’any 1876. Allà diversos representants institucionals van voler mostrar el seu respecte vers la figura del pintor, sense oblidar la projecció que Fortuny ha fet del nom de Reus al món. Durant l’acte també ha actuat el Cor Mestral que ha interpretat dues peces que han fet les delícies dels assistents.

Amb aquest solemne acte s’han culminat amb els actes de l’Any Internacional Fortuny, que va començar al juny del 2012, i en el què s’han organitzat disset exposicions, sis conferències o presentacions, a més d’altres actes activitats i actes culturals.