Back to top

L'Arbre de Maig dóna la benvinguda a la primavera

La plaça Patacada ha acollit, un any més, la Festa de l'Arbre de Maig per a donar la benvinguda a la primavera. Com a novetat d'enguany, el pi que s'ha plantat ha estat transportat a peu tal com marca la tradició. El Ball de Bot de Mallorca i el Ball de Vells de Valls han estat les dues colles convidades i com a amfitrions, el Ball de Cercolets de Reus han acompanyat la celebració.
El Ball de Bot de Mallorca dansant al voltant del pi durant la Festa de l'Arbre de Maig

Plantar un arbre al mig de la plaça i ballar-ne al voltant. Aquest és l'esperit de la Festa de l'Arbre de Maig, que es remunta al segle XVI, i que la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus ha recuperat per tercer any consecutiu. En cada edició la festa ha anat evolucionant per tal d'adaptar-se més a la tradició. Enguany el pi s'ha carregat a les espatlles de diferents portadors i portadores per tal de ser una mica més semblant a la benvinguda amb què els nostres avantpassats rebien la primavera.

La plaça Patacada ha tornat a ser l'escenari d'aquesta festa que ha guarnit amb decoració primaveral tot l'espai. Les diferents colles de balls tradicionals han dansat a la plaça per després encarrilar carrer Sant Llorenç i continuar la celebració pels carrers de la ciutat.

Com a convidats especials també han visitat la ciutat el Col·lectiu Sa Sargantana del ball del Pagès de Mallorca, un grup de joves procedents de les Illes Balears però residents a Barcelona que han recuperat un dels balls populars d'aquesta regió.

La festa també ha comptat amb altres activitats com una mostra de danses basques, un dinar popular o vermutada i tallers.

Notícies relacionades