Back to top

"L'art ha de representar el que no pot reproduir una càmera"

L'abstracte minuciós del pintor de la demarcació, Marcel Aragonès, es podrà visitar a Cambrils fins al 28 d'abril. Una exposició en què l'artista, segons diu, s'ho passa bé i busca divertir el públic.
Un dels colorits quadres d'Aragonès.

Abstraccions carregades de color i alegria. Aquesta és la proposta artística que Marcel Aragonès ha plasmat en l'exposició Creatures, de 27 quadres. Amb una tècnica basada, principalment, en l'ús de tinta xinesa, Aragonès utilitza elements alternatius per aconseguir un traç de línia fi i multiforme. "Suco en tinta escuradents o petits trossets de fusta i això em dóna la possibilitat de fer un traç diferent", explica.

Pel que fa a la motivació i les temàtiques, sense cap misteri. Aragonès assegura que "agafa una tela o un paper en blanc i comença a bolcar-hi colors". I tot deixant de banda el compromís estricte amb la realitat i connectant amb el món de les formes i els colors d'allò que senzillament es vol transmetre. "Si vull una foto de la vista del meu poble o una imatge del meu gos al menjador aleshores faig una foto, perquè sempre és molt més fidel que un quadre. Crec que l'art ha de representar el que no pot reproduir una càmera de fotos".

La mostra es pot visitar al Centre Cultural de Cambrils fins al pròxim 28 d'abril.