Back to top

L'art urbà portat a l'estudi, per Miquel Falgàs

La galeria d'art Antoni Pinyol mostra, des d'aquest passat dissabte, una quinzena d'obres del reusenc Miquel Falgàs. El jove artista, que prové del món del grafit, ha anat depurant els seus treballs i actualment experimenta amb el registre "removal". L'exposició, que porta per títol "La peribilitat del nom", es podrà veure fins al 12 de febrer.
expo miquel falgàs

El Miquel Falgàs, artista plàstic multidisciplinar de Reus, explica que "jo vaig començar a pintar al carrer, el que es considera com a grafit estàndard; i bé, el que estic desenvolupant ara no té massa a veure amb el grafit sinó una mica més amb el "removal", que consisteix en el tapat del grafit per part de les institucions públiques i privades, i en els rastres i les marques que es generen a les parets de la via pública".   

Precisament aquest diàleg permanent entre la pràctica del grafit i la lluita contra aquestes pintades, és el que reflecteixen les obres de l'artista Miquel Falgàs, que s'engloben en l'exposició "La peribilitat del nom". Segons Falgàs, "el nom de l'exposició remet a aquesta intenció que tenen els propis escriptors de grafit, de deixar la seva marca, d'autoreivindicar-se com a individu, però que al cap i a la fi, amb el temps, són accions efímeres, que es perden".  

Falgàs reconeix que, tot i que els seus treballs actuals també es deterioraran, seguiran un recorregut molt diferent a les actuacions pròpies dels grafiters, on les pintades estan exposades a tot i a tothom. Malgrat que en les seves obres domina la pintura, es defineix com a multidisciplinar. "Intento hibridar tècniques però el fil conductor sempre sol ser la pintura. Ara les últimes peces que estic treballant són en transferència, però la majoria és en pintura amb base acrílica".

Tot i els orígens autodidactes de l'artista, actualment està cursant Belles Arts a la Universitat Politècnica de València. Recentment ha guanyat el 26è Premi TELAX en la secció de pintura, que convoca la galeria d'art reusenca Antoni Pinyol.

Paraules clau:

Notícies relacionades