Back to top

L'art urbà s'apropa a la ciutadania

Neix a Reus el Festival Llambordes, un festival que busca donar més visibilitat a la cultura urbana i potenciar el graffiti com a art de carrer. Entre els actes més vistosos, els graffitis fets per encàrrec a portes tapiades i finestres cegues, i la trobada de graffiters que han decorat un mur urbà.
graffiti

Més de quaranta artistes han protagonitzat la pintada col·lectiva al mur de l'avinguda dels Jocs Olímpics de Reus, en el marc del Festival Llambordes. Els participants, que han pogut expressar lliurement el seu art, valoren molt positivament el suport que han rebut de l'ajuntament, i creuen que la creació d'aquest festival és un pas més cap a la maduració del moviment graffiter. Tot i així, diuen que mai s'han d'oblidar els orígens d'aquest art nascut al carrer. En aquest sentit, el graffiter Adrià Batet afirma que "està bé que es doni aquesta visualització al moviment i que es descontextualitzi el graffiti del concepte que són quatre xavals que van a pintar al carrer". "Aquí hi ha artistes que es dediquen a viure de la seva obra", afegeix Batet.

El festival vol apropar el graffiti a la ciutadania i provocar un canvi de mirada i d'actitud en els sectors de la població més reticents a valorar positivament aquest corrent artístic.

Des del consistori s'assegura que aquest festival ha nascut amb la voluntat de quedar-se i créixer, i "de cara a properes edicions vol sumar més disciplines com la música o la dansa urbana", segons ha explicat la regidora de Joventut, Montserrat Flores.

En definitiva, el Festival Llambordes vol trencar tòpics i apropar la cultura urbana a tots els àmbits de la societat

Notícies relacionades