Back to top

L'Associació de Veïns del barri Niloga tanca el local per no poder-lo pagar

Al mes d'octubre abaixaran definitivament la persiana de l'espai ubicat al carrer del General Moragues perquè no poden fer front als 700 euros de lloguer. Un nou grup de veïns ja està buscant un nou local per començar una altra etapa de l'associació.
L'Associació de Veïns del barri Niloga tanca el local per no poder-lo pagar

30 anys són els que portava amb la persiana apujada el local de l'associació de veïns 25 de Setembre, del barri Niloga. Però li queda ben poc. Al mes d'octubre, l'espai ubicat al carrer del General Moragues tancarà. Una decisió presa després de mesos de no poder fer front al lloguer del local. "Mentre hem pogut pagar el local, ho hem fet, però ara ens l'han pujat a 700 euros i no podem ja. Cobrem només 6 euros a l'any dels veïns, i així és impossible", explica l'actual presidenta de l'Associació de Veïns 25 de setembre, Angelina Pla.

L'associació reconeix que durant aquests anys ha seguit funcionant organitzant tallers i activitats, però que s'ha quedat envellida i el jovent del barri no té interès a formar-ne part. "Quan vaig entrar érem 14 a la junta, i ara som 4. Alguns s'han mort, d'altres s'han jubilat... i hem arribat fins aquí", afegeix la secretària de l'Associació de Veïns 25 de setembre, Maria Rosa Vega.

Tot i perdre el local, la intenció dels veïns és seguir tenint una associació que pugui forjar el teixit social del barri Niloga. Un nou grup de residents ja està buscant un nou local per començar una altra etapa associativa. "S'han fet moltes coses, i jo voldria que no es tanqués l'associació, de manera que seguiré fent tasques fora del local", reconeix el vocal de l'Associació de Veïns 25 de setembre, Josep Fernández.

De cara a la tardor, l'associació 25 de setembre convocarà una darrera assemblea per donar per acabada la seva tasca i donar inici a una nova etapa.

Paraules clau: