Back to top

L'atur de llarga durada, un dels esculls de l'economia tarragonina

La dificultat per accedir al mercat laboral, l'elevat nivell d'atur i el fet que bona part d'aquest és de llarga durada, són els principals esculls de l'economia a la demarcació de Tarragona. Així ho revela l'informe del tercer trimestre elaborat per la càtedra d'Innovació i Empresa de la Universitat Rovira i Virgili.
L'atur de llarga durada, un dels esculls de l'economia tarragonina.

La situació econòmica al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre està lligada a la dificultat per accedir al mercat laboral. De fet, segons l'informe de conjuntura econòmica elaborat per la Càtedra d'Innovació i Empresa de la Universitat Rovira i Virgili, en els darrers tres anys hi ha hagut una creixement econòmic de l'ordre del 3%. Tot i això, asseguren que els elevats nivells d'atur del 2013, situats en un 25%, encara s'arrosseguen i encara costen de contrarestar.

El creador de l'estudi i professor de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Margalef, ha destacat que 'és donen tres aspecte rellevants: un atur de llarga durada que arriba al 55%, una taxa d'atur 2 punts per sobre de la mitjana catalana i el fet que la contractació temporal determina una capacitat de consum i salaris que dificulten el creixement econòmic'.

Segons l'estudi, l'actual taxa d'atur a la demarcació es troba en el 13%. De fet, part del creixement rau en les activitats d'exportacions, importacions i també de l'activitat del turisme. Des de la URV també han reclamat major inversió pública per part de totes les administracions. D'altra banda, els economistes també han alertat de la manca d'apostes clares i inversions per part d'algunes empreses, davant de la inestabilitat política.