Back to top

Laura Sánchez: “A Ginebra existeix una realitat on moltes persones necessiten recursos”

Malgrat la imatge estereotipada que es pugui tenir d’un país com Suïssa, la crisi del coronavirus ha tret a la llum una realitat que fins al moment quedava amagada.
laura

La ciutat de Ginebra, propera amb el nord d’Itàlia, va ser un punt on la crisi del coronavirus va arribar d’hora. Per aquest motiu, el confinament, tot i que suau, va ser aplicat aviat.

Ho explica la reusenca Laura Sánchez, qui es troba vivint a Ginebra des de fa un any i mig. Un dels punts que Sánchez destaca és que precisament aquest confinament s’ha fet diferent al de Catalunya i a la població se li ha permès certa llibertat, això sí, sota la responsabilitat individual de cadascú. Al principi, detalla, les escoles no van tancar portes, encara que finalment ha estat inevitable. El teletreball, per la seva part, s’ha acabat imposant en gairebé tots els sectors on ha estat possible i ha representat un canvi de xip per a moltes empreses.

Pel que fa a la realitat social que existeix a Ginebra, el coronavirus l’ha tret a la llum. Lluny de les imatges predeterminades del país suís, la pandèmia ha posat de manifest l’elevat nombre de persones sense recursos que s’ha vist abocada a la misèria. Una situació però, que afortunadament ha tingut la seva part positiva: la solidaritat del conjunt de la ciutadania a través d’organismes com Creu Roja. 

En relació als testos de covid-19, Sánchez assenyala que al principi es van fer a aquelles persones que tenien símptomes greus i que amb el pas del temps, aquestes proves s’han anat ampliant al conjunt de la població.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades