Back to top

L'Avellanera instal·la panells solars a la seva planta de la Selva del Camp

Permet cobrir el 30 % de la demanda d’electricitat de la nau

La cooperativa L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL (www.avellanera.cat) ha realizat la instal·lació de més de 200 panells solars a la seva planta de la Selva del Camp (Tarragona).

Aquesta actuació, segons informa l’entitat, s'emmarca en el compromís mediambiental i en pro de la sostenibilitat de L’Avellanera per abordar la transició energètica, apostant per l’energia solar com a aliada per optimitzar l’eficiència de la seva planta productora. Gràcies a aquesta solució, la cooperativa consumirà l’energia solar captada pels mòduls fotovoltaics i podrà reduir la seva petjada ambiental.

Reduït el volum d'emissions de CO2 a l'atmòsfera

La potència de la instal·lació és de 100.000 KW, amb una producció de més de 100.000 KWh/any, el que permet cobrir el 30 % de la demanda d’electricitat de la nau i des d’ara la cooperativa compta amb un assessor energètic extern que ajudarà a millorar el rendiment de les plaques.

A més, aquesta inversió permetrà reduir el volum d’emissions de C02 a l’atmosfera en 82,6 tones/any, disminuint així la petjada de carboni. Aquesta solució també equival a la plantació de més de 4.500 arbres anuals.

Segons Anton Escoda, Director General de L’Avellanera “Aquesta decisió és un pas més del compromís de la nostra cooperativa vers la sostenibilitat. En els darrers anys, l’autoconsum elèctric basat en la generació amb energia fotovoltaica és la clau d’un nou model energètic i com a entitat innovadora no podíem quedar-nos enrere”.

L'Avellanera abasteix el mercat amb productes naturals

La cooperativa L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat amb presència al Canal Horeca, entre els que destaquen les avellanes i l’oli d’oliva verge extra Silvaurum amb DO Siurana. Recentment ha llançat al mercat un licor de crema d’avellans elaborat per Bodegues i Destil·leries Lehmann.

En l’actualitat compta amb més de 300 socis que cultiven 1.000 hectàrees d’avellanes i 400 hectàrees d’oliveres, amb una producció superior a les 1.000 tones d’avellana i 800 tones d’oliva a l’any. 

Al llarg de tots aquests anys, els diferents responsables de L’Avellanera han sabut unir les tècniques tradicionals de la zona amb les tecnologies més avançades per oferir un producte que combina els sabors d’abans i les exigències de qualitat més avantguardistes.

Paraules clau:

Notícies relacionades