Back to top

L'economia a Tarragona creix, però per sota la mitjana catalana

Les Cambres de Comerç de Tarragona, Reus, Tortosa i Valls, juntament amb la Universitat Rovira i Virgili han presentat l'Informe de Conjuntura econòmica corresponent al tercer trimestre de l'any. Una jornada en què s'ha valorat molt positivament l'evolució de l'economia a Tarragona, malgrat les dades negatives en alguns temes com l'atur o l'exportació.
L'economia a Tarragona creix, però per sota la mitjana catalana

El creixement econòmic a Tarragona és positiu. Així d'optimistes s'han mostrat els portaveus de les quatre Cambres de Comerç de la demarcació a la presentació de l'Informe de Conjuntura elaborat per la URV. Una jornada en què s'han exposat les dades principals que han marcat el ritme de l'economia durant el tercer trimestre de l'any. Una economia que malgrat situar-se per damunt de la mitjana europea, hi ha certes contradiccions amb el seu creixement. La principal, segons el portaveu del Grup de Recerca, d'Indústria i Territori de la URV, Joaquim Margalef, és la "dificultat de creació d'ocupació", la qual assegura que "és notòria".

I és que aquesta dificultat de generar més ocupació es fa evident en l'augment de la taxa d'atur, el qual se situa prop d'un 14%, molt per sobre de la mitjana catalana. Un altre dels temes que ha generat més preocupació ha estat la disminució de les exportacions. I és que mentre que a l'economia catalana i espanyola, el nombre d'exportacions ha augmentat un 3 o 4%, a la demarcació de Tarragona ha disminuït més d'un 3%.

No obstant això, i malgrat que la majoria dels indicadors es troben per sota de la mitjana catalana, els economistes de la demarcació es mostren molt optimistes. I és que asseguren que el constant creixement del PIB en els últims 5 anys, fa preveure un futur molt positiu per a l'economia de Tarragona.